Current Affairs Quiz : 30th August 2017

Current Affairs Quiz: 30th August 2017

Dear Readers,
Current Affairs Quiz 30th August 2017: This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 29th August 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 29th August 2017

1. Name the Indian sportsperson who has been conferred the Khel Ratna Award 2017?
a) Varun Singh Bhati
b) Mariyappan Thangavelu
c) Devendra Jhajharia
d) Harmanpreet Kaur

2. Who has been appointed as the new CEO of Transport Company ‘Uber’?
a) Spencer Rascoff
b) Bita Daryabari
c) Omid Kordestani
d) Dara Khosrowshahi

3. The Union _____ will launch Deep Ocean Mission by January 2018 to spur research activities in ocean science and develop technology to harness ocean resources.
a) Ministry of Defence
b) Ministry of Earth Sciences
c) Ministry of Science and Technology
d) Ministry of Petroleum and Natural Gas

4. The Finance Ministry has imposed a five-year anti-dumping duty on Sodium Nitrite imports from which country?
a) China
b) North Korea
c) South Korea
d) Australia

5. India has signed an agreement with which country to improve the sector framework and conditions for grid integration of renewable energy?
a) Russia
b) Israel
c) France
d) Germany

6. Which country has imposed the world’s toughest law, a maximum fine of over Rs. 25 lakh or a four-year jail against plastic bags in the country to reduce plastic pollution?
a) Egypt
b) Kenya
c) Israel
d) South Africa

7. What is the name of latest Android version (8.0), launched by Google?
a) Oreo
b) Cupcake
c) Eclair
d) Froyo

8. Which State Government has launched clouding seeding Project Varshadhari under which an aircraft will spray chemicals to induce rainfall?
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Punjab
d) Karnataka

9. Name the India’s oldest football Olympian who has passed away recently?
a) Sahu Mewalal
b) Sailen Manna
c) Ahmed Khan
d) Rogerio Ramos

10. The Geographical Indications Registry (GIR) has granted geographical indication (GI) status to Gobindobhog rice, a speciality from _______ district of West Bengal.
a) Burdwan
b) Howrah
c) Birbhum
d) Malda

Answers:
1:c, 2:d, 3:b, 4:a, 5:d, 6:b, 7:a, 8:d, 9:c, 10:a.

Current Affairs & Daily GK Update: 29th August 2017

Current Affairs Quiz: 29th August 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here