Current Affairs Questions: 19th July 2018

Current Affairs 19th July 2018: Quiz

Current Affairs Quiz 19th July 2018: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC, Railway & other Govt. exams. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 18th July 2018 before attempting the quiz.

Click Here to Read Current Affairs & Daily GK Update of 18th July 2018

1. Who has been selected for the 2018 Sangita Kalanidhi award of the Music Academy?
a) S R G Rajanna
b) Aruna Sairam
c) K Oman Kutty
d) Premeela Gurumurthy

2. Nelson Mandela International Day 2018 was observed internationally on which date?
a) 15th July
b) 16th July
c) 17th July
d) 18th July

3. The scientists from which IIT institute has created mini-organs that mimic hair growth?
a) IIT Delhi
b) IIT Kolkata
c) IIT Bombay
d) IIT Indore

4. Which company has acquired Zopper Retail – a hyperlocal Point of Sale (POS) platform for small and medium businesses?
a) Paytm
b) PhonePe
c) Hike
d) Ola

5. Which technology giant has tied up with Walmart for a strategic partnership that will take on rival Amazon in both technology and retail?
a) Google
b) Microsoft
c) Facebook
d) Yahoo

6. The UNEP has partnered with which technological giant for monitoring impact of human activity on global ecosystem?
a) Microsoft
b) Google
c) Facebook
d) Infosys

7. Under which Article of the Constitution, the President has recently nominated Classical dancer Sonal Mansingh to the Rajya Sabha?
a) Article 84
b) Article 83
c) Article 81
d) Article 80

8. Which committee has been constituted by the Union Government to synergise National Cadet Corps (NCC) and National Service Scheme (NSS)?
a) Parag Motwani committee
b) Jagrati Ray committee
c) Milind Zaidi committee
d) Anil Swarup committee

9. The All India Institute of Ayurveda (AIIA) has recently organized the Conference of Heads of AYUSH National Institutes. Where is the headquarters of AIIA?
a) Rishikesh
b) Raipur
c) New Delhi
d) Patna

10. Name the shuttler who won the Thailand Open 2018 in women’s category after defeating PV Sindhu?
a) Hiroe Amano
b) Nozomi Okuhara
c) Tommy Sugiarto
d) PV Sindhu

Answers:
1:b, 2:d, 3:a, 4:b, 5:b, 6:b, 7:d, 8:d, 9:c, 10:b.

Read Current Affairs & Daily GK Update: 18th July 2018

Attempt Current Affairs Quiz: 18th July 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here