Current Affairs Questions: 22nd August 2018

Current Affairs 22nd August 2018: Quiz

Current Affairs Quiz 22nd July 2018: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC, Railway & other Govt. exams. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 21st August 2018 before attempting the quiz.

Click Here to Read GK Updates of 21st August 2018

1. Who has been conferred with 2018 Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award?
a) Anup Mishra
b) Gopalkrishna Gandhi
c) Ela Gandhi
d) Manorama Mashruwala

2. Which of the following month will be observed as the National Nutrition Month to mark the country’s fight against malnutrition?
a) August 2018
b) September 2018
c) October 2018
d) November 2018

3. Which former Indian Army chief has been awarded the United States (US) ‘Legion of Merit’?
a) Bipin Rawat
b) Vijay Kumar Singh
c) Dalbir Singh Suhag
d) Bikram Singh

4. Which Indian personality has been conferred the WHO World No Tobacco Day 2017 Award?
a) Nilesh Mishra
b) Anish Rajan
c) SK Arora
d) Kailash Kumar

5. Recently tested Anti-Tank Guided Missile ‘Helina’ is helicopter-launched version of which missile?
a) Akash
b) Nag
c) Prithvi
d) Agni

6. The Supreme Court has scrapped the use of NOTA option from which elections?
a) General Elections
b) Lok Sabha Elections
c) State Elections
d) Rajya Sabha Elections

7. Which court has ordered the CBSE to publicise ‘no homework, no bag’ rule for Class I & II?
a) Delhi HC
b) Supreme Court
c) Madras HC
d) Allahabad HC

8. Which Indian shooter has clinched India’s 1st shooting gold at the 2018 Jakarta Asian Games?
a) Abhishek Verma
b) Saurabh Chaudhary
c) Lakshay Sheron
d) Deepak Kumar

9. Who has become first Indian woman wrestler to bag gold at the 18th Asian Games 2018?
a) Pooja Dhanda
b) Sakshi Malik
c) Vinesh Phogat
d) Priyanka Phogat

10. Which country’s national team has clinched the South Asian Football Federation (SAFF) Under-15 Women’s Championship 2018?
a) Bangladesh
b) India
c) Bhutan
d) Nepal

Answers:
1:b, 2:b, 3:c, 4:c, 5:b, 6:d, 7:c, 8:b, 9:c, 10:b.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here