Current Affairs Questions: 23rd August 2018

Current Affairs 23rd August 2018: Quiz

Current Affairs Quiz 23rd July 2018: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC, Railway & other Govt. exams. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 22nd August 2018 before attempting the quiz.

Click Here to Read GK Updates of 22nd August 2018

1. Who topped the “List Of Highest Paid Female Athletes 2018” published by Forbes?
a) Maria Sharapova
b) Serena Williams
c) Dane Caroline Wozniacki
d) Sloane Stephens

2. What is the rank of PV Sindhu in the “List Of Highest Paid Female Athletes 2018” published by Forbes?
a) 5th
b) 6th
c) 7th
d) 8th

3. “281 and Beyond” is the autobiography of which Indian Cricketer?
a) Sachin Tendulkar
b) Virender Sehwag
c) VVS Laxman
d) MS Dhoni

4. “No Spin” is the autobiography of which Cricketer?
a) Anil Kumble
b) Harbhajan Singh
c) Daniel Vettori
d) Shane Warne

5. Which state is going to rename its new capital as Atal Nagar?
a) Goa
b) Chhattisgarh
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

6. The first-ever joint air exercise involving the Indian Air Force (IAF) and the Royal Malaysian Air Force (RMAF) has started in which Country?
a) India
b) Malaysia
c) Sri Lanka
d) Japan

7. Satya Pal Malik was appointed as the Governor of which state by President Ram Nath Kovind?
a) Jammu and Kashmir
b) Uttarakhand
c) Sikkim
d) Meghalaya

8. Who has been appointed as the new Governor of Bihar by President Ram Nath Kovind recently?
a) Satyadev Narayan Arya
b) Tathagata Roy
c) Kaptan Singh Solanki
d) Lalji Tandon

9. Who has been appointed as the new Governor of Uttarakhand by President Ram Nath Kovind recently?
a) Satyadev Narayan Arya
b) Baby Rani Maurya
c) Kaptan Singh Solanki
d) Ganga Prasad

10. Who has become the first Indian woman to win a gold medal in shooting at the Asian Games?
a) Manu Baker
b) Rahi Sarnobat
c) Anjum Moudgil
d) Heena Sidhu

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:d, 5:b, 6:b, 7:a, 8:d, 9:b, 10:b.

Read Current Affairs & Daily GK Update: 22nd August 2018

Attempt Current Affairs Quiz: 22nd August 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here