Current Affairs Quiz: 28th September 2017

Current Affairs Quiz: 28th September 2017

Current Affairs Quiz 28th September 2017: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC & other Govt. exams. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 27th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 27th Sep 2017

1. Which of the following Port has been renamed as Deendayal Port in the name of Hindutva icon Pandit Deendayal Upadhyay?
a) Vishakapatnam Port
b) Port Blair Port
c) Kandla Port
d) Jawaharlal Nehru Trust Port

2. Which of the following countries topped the World Economic Forum’s Global Competitiveness Index (GCI) 2017-18?
a) France
b) United States
c) Singapore
d) Switzerland

3. What is the rank of India in the recently released World Economic Forum’s Global Competitiveness Index (GCI) 2017-18?
a) 61st
b) 54th
c) 44th
d) 40th

4. Which state government has signed a MoU with South Korea for increased co-operation in infrastructure projects like development of smart cities, roads, airports and metros?
a) Karnataka
b) Telangana
c) Maharashtra
d) Uttar Pradesh

5. A month-long “Incredible India!” campaign has been launched in which cities?
a) Cairo
b) London
c) Bali
d) Berlin

6. The Swachhta Award in the National Tourism Awards 2015-16 went to which state government?
a) Kerala Government
b) Madhya Pradesh Government
c) Telangana Government
d) Gujarat Government

7. The Union Govt. has approved 221 rural roads projects and bridges involving an expenditure of 782.24 crore rupees for which state under the ‘Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana’ (PMGSY)?
a) Himachal Pradesh
b) Telangana
c) Maharashtra
d) Uttarakhand

8. The 2017 South Asian Boxing Championship (SABC) will be held in which city of India?
a) New Delhi
b) Guwahati
c) Chennai
d) Gurugram

9. Who is the newly appointed as the CMD of Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)?
a) Shashi Shanker
b) Nirmala Kaur
c) K S Rajput
d) Dinesh Sarraf

10. Who has been officially sworn-in as the new President of Angola?
a) Joao Lourenco
b) Paulo Kassoma
c) Joao Nascimento
d) Jose Santos

Answers:
1:c, 2:d, 3:d, 4:c, 5:a, 6:c, 7:a, 8:b, 9:a, 10:a.

Current Affairs & Daily GK Update: 27th September 2017

Current Affairs Quiz: 27th September 2017