Current Affairs Quiz : 11th & 12th September 2017

Current Affairs Quiz: 11th & 12th September 2017

Current Affairs Quiz 11th-12th September 2017: This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 10th-11th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 10th-11th Sep 2017

1. India’s first Greenfield smart city project has started in which city of India?
a) Varanasi
b) Ranchi
c) Dehradun
d) Bhopal

2. A group of researchers discovered a new species of edible freshwater fish while exploring the waters of the Pampa river in which state of India?
a) Andhra Pradesh
b) Telangana
c) Tamil Nadu
d) Kerala

3. Dr. Jitendra Singh, the Union Minister for Development of North Eastern Region (DONER), has inaugurated North East Festival ‘North-East Calling’ in which city of India?
a) Gangtok
b) Darjeeling
c) Agartala
d) New Delhi

4. The Union Finance Ministry is planning to launch which of the following project from October 2017 to monitor high-value transactions and detect tax evaders using technology with a view to curbing circulation of black money?
a) Project Eye
b) Project Insight
c) Project Eagle
d) Project TaxPay

5. The Punjab National Bank (PNB) has signed an agreement with which telecom company to roll out open mobile wallet Speedpay across 10 states in the country?
a) BSNL
b) IDEA Cellular
c) Reliance JIO
d) Airtel India

6. The air forces of China and Pakistan began a joint training exercise named “________” and deployed their latest fighter jets and AWACS aircraft.
a) Babur IV
b) Shaheen VI
c) FCamp VI
d) Daulat VI

7. Which Indian university has been named the top university in India, according to 2018 Times Higher Education (THE) World University Rankings?
a) IISc Bangalore
b) IIT Kharagpur
c) IIT Delhi
d) IIT Bombay

8. Which 3rd generation Anti Tank Guided Missile was successfully test-fired by Defence Research and Development Organisation (DRDO) recently?
a) Agni Missile
b) Prithvi Missile
c) Trishul Missile
d) Nag Missile

9. Which private sector bank has signed an agreement with India’s second largest Microfinance company Bharat Financial Inclusion for the proposed merger between them?
a) Axis Bank
b) IndusInd Bank
c) Nainital Bank
d) Federal Bank

10. Which country has won 2nd South Asian Basketball, SABA, Under – 16 Championship in Kathmandu, Nepal recently?
a) Bangladesh
b) China
c) India
d)) Sri Lanka

11. Which city would be hosting the BWF World Senior Badminton Championship 2017?
a) Beijing
b) Shanghai
c) Kochi
d) New Delhi

12. Who of the following won the 2017 US Open Men’s Singles title?
a) Rafael Nadal
b) Roger Federer
c) Kevin Anderson
d) Stan Wawrinka

13. To provide support and counseling to Indians in distress, India has Opened its second Indian Workers’ Resource Centre (IWRC) in which of the following countries?
a) Oman
b) Saudi Arabia
c) UAE
d) Sri Lanka

Answers:
1:b, 2:d, 3:d, 4:b, 5:a, 6:b, 7:a, 8:d, 9:b, 10:c, 11:c, 12:a. 13:c.

Current Affairs & Daily GK Update: 11th September 2017

Current Affairs Quiz: 10th September 2017