Current Affairs Quiz: 15th September 2017

Current Affairs Quiz: 15th September 2017

Current Affairs Quiz 15th September 2017: This Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC & other Govt. exams.You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 14th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 14th Sep 2017

1. Which of the following country has topped World Economic Forum’s Global Human Capital Index 2017?
a) Switzerland
b) Finland
c) Denmark
d) Norway

2. What is the rank of India in the recently released World Economic Forum’s Global Human Capital Index 2017?
a) 101st
b) 102nd
c) 103rd
d) 104th

3. Which of the following state has become the first state to roll out an Electric Vehicle and Energy Storage Policy?
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Maharashtra

4. India will conduct its first tri-services military exercise, INDRA 2017 with which of the following Country?
a) USA
b) Romania
c) Japan
d) Russia

5. Which of the following mission was launched by Sachin Tendulkar to improve the quality of lives of people living in M east ward of Mumbai?
a) Mission Clean
b) Mission 24
c) Mission Clean Mumbai
d) Mission 365

6. Which of the following Operation was launched by Ministry of External Affairs to provided assistance to Bangladesh in response to the humanitarian crisis being faced by it due to large influx of Rohingya refugees from Myanmar?
a) Operation Sahara
b) Operation Bhakti
c) Operation Insaniyat
d) Operation Maitri

7. Who has been appointed as the chairman-cum-managing director (CMD) of Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) Ltd. for five years?
a) Nagaraja Sarma
b) Mahendra Pratap Mall
c) Rajiv Kumar
d) A B Pandey

8. Name the Whatsapp Co-founder who recently announced to resign to start his own non-profit venture?
a) Jim Goetz
b) Michael Gillon
c) Brian Acton
d) Jan Koum

9. Who has been appointed as the chairman-cum-managing director (CMD) of the United India Insurance Co. Ltd. for five years?
a) Nagaraja Sarma
b) Mahendra Pratap Mall
d) Bhavani Prasad Panda
d) Atul Agarwal

10. Name the state that recently announced cash incentives for meritorious differently-abled sportspersons?
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Kerala
d) Bihar

11. On which date the Hindi Diwas is celebrated every year in India?
a) 12 September
b) 13 September
c) 14 September
d) 15 September

12. Name the payment bank that has partnered with the National Payments Corporation of India (NPCI) to launch a RuPay-powered digital debit card?
(a) IPPB
(b) Airtel Payment Bank
(c) Aditya Birla Payment Bank
(d) Paytm Payments Bank

Answers:
1:d, 2:c, 3:b, 4:d, 5:b, 6:c, 7:b, 8:c, 9:a, 10:a, 11:c, 12:d.

Current Affairs & Daily GK Update: 14th September 2017

Current Affairs Quiz: 15th September 2017