Current Affairs Quiz: 18th September 2017

Current Affairs Quiz: 18th September 2017

Current Affairs Quiz 18th September 2017: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC & other Govt. exams.You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 17th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 17th Sep 2017

1. Who became the first batsman to hit 100 sixes in T20I cricket?
a) Rohit Sharma
b) Chris Gayle
c) Virat Kohli
d) AB de Villiers

2. Name the Air Force Marshal and the hero of 1965 war who was Passed Away recently?
a) Sumit Singh
b) Mohit Varma
c) Arjan Singh
d) Archit Singh

3. Prime Minister Narendra Modi today launched the Sardar Sarovar Dam, the world’s second-biggest on which of the following rivers?
a) Tapti
b) Narmada
c) Ravi
d) Mahanadi

4. Amazon has tied up with which of the following banks to offer Micro-Loans to sellers?
a) Bank of India
b) Bank of Baroda
c) ICICI Bank
d) Indian Bank

5. Name the Indian shuttler who won World Championships gold and became first Indian to lift the Korea Open Superseries title?
a) Saina Nehwal
b) PV Sindhu
c) Srikanth Kidambi
d) H.S. Prannoy

6. Name the Formula One driver who won Singapore Grand Prix 2017?
a) Lewis Hamilton
b) Daniel Ricciardo
c) Sebastian Vettel
d) Max Verstappen

7. Who will be honoured with the ‘Icon of Indian Cinema’ award at Jagran Film Festival 2017?
a) Shankar Mahadevan
b) Shabana Azmi
c) Anu Malik
d) Javed Akhtar

8. The United Nations recently stated that around 40 percent of the Rohingyas population have left Myanmar and fled to which country?
a) China
b) Nepal
c) Bangladesh
d) India

9. Frank Vincent passed away recently at age 80. He was famous _________.
a) Actor
b) Politician
c) Sand Artist
d) Classical Dancer

10. Name the Indian women’s boxing’s first foreign coach who has resigned after just one month of appointment?
a) O. Oliveira
b) Ann Wolfe
c) Stephane Cottalorda
d) Michael Phillip

Answers:
1:b, 2:c, 3:b, 4:b, 5:b, 6:a, 7:b, 8:c, 9:a, 10:c.

Current Affairs & Daily GK Update: 17th September 2017

Current Affairs Quiz: 17th September 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here