Current Affairs Quiz: 19th September 2017

Current Affairs Quiz: 19th September 2017

Current Affairs Quiz 19th September 2017: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC & other Govt. exams.You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 18th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 18th Sep 2017

1. Who has been appointed as the new chief of the National Investigation Agency (NIA)?
a) Rajni Kant Misra
b) Y C Modi
c) Archana Ramasundaram
d) Mukesh Srivastava

2. Name the IPS officer who has been appointed as the Director General of the Sashastra Seema Bal (SSB)?
a) Rajni Kant Misra
b) Y C Modi
c) Archana Ramasundaram
d) Anjan Prasad

3. Who has been honoured with the prestigious A Nageswara Rao (ANR) National Award for his contribution to the Telugu film industry?
a) Chiranjeevi
b) Rajinikanth
c) Prabhas
d) S S Rajamouli

4. Which of the following species was recently moved from ‘Endangered’ to ‘Vulnerable’ category in the IUCN Red List?
a) Snow Leopard
b) Asiatic Lion
c) Lear’s Macaw
d) African Penguin

5. Which of the following state government has announced the setting up of a well-equipped skill city with a capacity of 10000 training seats in the state?
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Assam
d) Andhra Pradesh

6. An indigenous artillery gun, Advanced Towed Artillery Gun System (ATAGS), being developed by the Defence Research and Development Organisation (DRDO) has set a new world record in range by hitting targets at a distance of ____.
a) 42 km
b) 48 km
c) 52 km
d) 58 km

7. Mercedes Araoz has been appointed as the new Prime Minister of which country?
a) Bolivia
b) Chile
c) Peru
d) Colombia

8. Which of the following television series won the Outstanding Drama Series award at the 69th Annual Primetime Emmy Awards?
a) House of Cards
b) The Handmaid’s Tale
c) Westworld
d) Veep

9. Which of the following television series won the Outstanding Comedy Series award at the 69th Annual Primetime Emmy Awards?
a) House of Cards
b) The Handmaid’s Tale
c) Westworld
d) Veep

10. Which Payments Bank has become the first payments bank in India to integrate the UPI on its digital platform?
a) Paytm Payments Bank
b) India Post Payments Bank
c) Airtel Payments Bank
d) FINO Payments Bank

Answers:
1:b, 2:a, 3:d, 4:a, 5:c, 6:b, 7:c, 8:b, 9:d, 10:c.

Current Affairs & Daily GK Update: 18th September 2017

Current Affairs Quiz: 18th September 2017