Current Affairs Quiz: 21st September 2017

Current Affairs Quiz: 21st September 2017

Current Affairs Quiz 21st September 2017: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC & other Govt. exams. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 20th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 20th Sep 2017

1. Who has been appointed as the brand ambassador of the Swachh Bharat Mission in Uttarakhand?
a) Urvashi Rautela
b) Kangana Ranaut
c) Ranveer Singh
d) Akshay Kumar

2. The First ‘BIMSTEC Disaster Management Exercise- 2017’ (BIMSTEC DMEx-2017) will be conducted in which city of India?
a) Mumbai
b) Delhi & NCR
c) Dehradun
d) Kolkata

3. Who has been appointed as the Indian High Commissioner to Pakistan?
a) Vijay Gokhale
b) Ajay Bisaria
c) Gautam Bambaware
d) Atul Sinha

4. The Union Cabinet has approved the revamped Khelo India programme at a cost of Rs 1,756 crore for the period 2017-18 to 2019-20. Each athlete selected under the scheme will receive an annual scholarship worth Rs 5 lakh for _______ consecutive years.
a) Five
b) Six
c) Eight
d) Ten

5. Which international organization has granted $175,000 for the healthcare of Rohingya refugees in Cox’s Bazar of Bangladesh?
a) UNICEF
b) WHO
c) UNISDR
d) UNO

6. How many Indians have been included in Forbes’s special list of the world’s ‘100 Greatest Living Business Minds?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

7. The joint military exercise ‘Iron Union 5’ will start between the United States and which country?
a) India
b) UAE
c) Israel
d) Russia

8. Which of the following country has decided to lift its ban on internet calling applications?
a) South Korea
b) UAE
c) Saudi Arabia
d) Kuwait

9. Which Indian cricketer was recently recommended for Padma Bhushan, India’s third highest civilian award?
a) Rohit Sharma
b) Virat Kohli
c) Jhulan Goswami
d) Mahendra Singh Dhoni

10. Which oil company recently made a significant oil discovery to the west of prime Mumbai High fields in the Arabian Sea?
a) Oil and Natural Gas Corporation
b) Oil India Limited
c) Hindustan Petroleum
d) Indian Oil Corporation

Answers:
1:d, 2:b, 3:b, 4:c, 5:b, 6:b, 7:b, 8:c, 9:d, 10:a.

Current Affairs & Daily GK Update: 20th September 2017

Current Affairs Quiz: 20th September 2017