Current Affairs Quiz : 25th August 2017

Current Affairs Quiz : 25th August 2017

Dear Readers,
Current Affairs Quiz 25th August 2017: This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs & Daily GK Update of 24th August 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 24th August 2017

1. Which of the following country has recently launched its first, ‘Climate Smart Snow Leopard Landscape Management Plan’, in order to safeguard this endangered species?
a) India
b) Nepal
c) India
d) Sri Lanka

2. Who has been appointed as the new chairman of Railway Board after the resignation of A. K. Mittal?
a) Rajeev Bansal
b) Ajay Vipin Nanavati
d) Bhaskar Khulbe
d) Ashwani Lohani

3. Which state has become the first state in India to Implement Bharat QR Digital Payments?
a) Gujarat
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Telangana

4. External Affairs Minister Sushma Swaraj will inaugurate the country’s first Videsh Bhavan, assimilating all Regional Passport Offices under one roof, in which city of India?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Nagpur
c) Jaipur

5. CCEA has given the approval to rename _____ scheme to Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana.
a) APNA
b) SAMPADA
c) Kisan Rojgar Yojna
d) Kisan Vikas Yojna

6. Which tech giant has launched its ‘Project Brainwave’ deep learning acceleration platform for real-time artificial intelligence (AI)?
a) Microsoft
b) Google
c) Oracle
d) Apple

7. A two-day Meeting of Heads of Governments of Shanghai Cooperation Organization (SCO) Member States has begun in which country?
a) China
b) Bhutan
c) India
d) Kyrgyzstan

8. Who was appointed as the chairman of Syndicate Bank?
a) Rajeev Bansal
b) Ajay Vipin Nanavati
d) Bhaskar Khulbe
d) Ashwani Lohani

9. Which state Govt. has recently launched grid connected rooftop solar project to promote renewable energy among the public?
a) Gujarat
b) Uttarakhand
c) Odisha
d) Bihar

10. Right to privacy has now been declared a fundamental right under ______ of the Constitution by the Supreme Court.
a) Article 19
b) Article 20
c) Article 21
d) Article 22

Answers:
1:b, 2:d, 3:c, 4:b, 5:b, 6:a, 7:d, 8:b, 9:c, 10:c.

Current Affairs & Daily GK Update: 24th August 2017

Current Affairs Quiz: 24th August 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here