Current Affairs Quiz: 27th September 2017

Current Affairs Quiz: 27th September 2017

Current Affairs Quiz 27th September 2017: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC & other Govt. exams. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 26th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 26th Sep 2017

1. Which state Govt. has launched ‘Sampurna Yojna’ scheme for pregnant women in the state?
a) Bihar
b) Uttarakhand
c) Odisha
d) Jharkhand

2. Home Minister Mr Rajnath Singh has launched which of the following web portal for effective implementation of National Child Labour Project (NCLP)?
a) Corner
b) PENCIL
c) Share
d) Care

3. Who has been appointed as the first Chairman of the five-member Prime Minister Economic Advisory Council (PMEAC)?
a) V. K. Saraswat
b) Rajiv Mehrishi
c) Bibek Debroy
d) Arvind Subramanian

4. Which state Govt. has launched “Vision-2025” project across the state to evolving a draft policy for the development of the state in next seven years by seeking the opinion of the public?
a) Karnataka
b) Rajasthan
c) Telangana
d) Jharkhand

5. The first-ever India Mobile Congress (IMC) 2017 will be held in which city of India?
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Dehradun
d) Pune

6. Which state government has declared 2017 as e-Pragati year?
a) Andhra Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Assam
d) Karnataka

7. The 7th ASEM Economic Ministers’ Meeting (ASEM EMM7) was held in which country?
a) Russia
b) Japan
c) South Korea
d) China

8. Who is the author of the book “The Shershah of Kargil: Captain Vikram Batra”?
a) Deepak Surana
b) Vikram Batra
c) Neeraj Jain
d) Sunny Rajput

9. Which ship was recently commissioned into Indian Navy at Naval Dockyard, Mumbai?
a) INS Sindhu
b) INS Vinayak
c) INS Tiyahu
d) INS Tarasa

10. Which of the following bank has launched AI-powered ‘chatbot’ to help customers in banking activities?
a) SBI
b) ICICI
c) HDFC
d) Axis

Answers:
1:c, 2:b, 3:c, 4:a, 5:b, 6:a, 7:c, 8:a, 9:d, 10:a.

Current Affairs & Daily GK Update: 26th September 2017

Current Affairs Quiz: 26th September 2017