Current Affairs Quiz 29th July 2017

Dear Readers,
This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs of 28th July 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update 28th July 2017

1. Which metro will launch India’s first Mobile Ticketing System ‘OnGo’ which will help commuters pass the AFC gates using their mobile phones?
a) Delhi Metro
b) Kolkata Metro
c) Mumbai Metro
d) Jaipur Metro

2. India’s first bullet train project “MAHSR” will be built with the help of which country?
a) China
b) Japan
c) Germany
d) France

3. BRICS Labour & Employment Ministers’ Meet was held in which of the following cities?
a) Suzhou, China
b) Tianjin, China
c) Wuhan, China
d) Chonqging, China

4. The World Hepatitis Day was observed on 28th July around the world by World Health Organisation (WHO) to spread awareness about viral hepatitis? What was the theme of the 2017 World Hepatitis Day (WHD)?
a) Hepatitis: Think to Cure
b) Eliminate Hepatitis
c) Hepatitis: Aware Yourself
d) Elimination

5. Which country will host Asian Football Confederation (AFC) Under-19 championship 2018?
a) Thailand
b) Philippines
c) Indonesia
d) Vietnam

6. Which Indian bank has acquired Snapdeal-owned mobile wallet FreeCharge?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Axis Bank
d) State Bank of India

7. The Union Ministry of Earth Sciences (MoES) has launched which app to disseminate ocean related information and alerts?
a) India Vani
b) India Pani
c) Sagar Vani
d) Sagar Pani

8. The Union Ministry of Earth Sciences (MoES) has launched which app for the dissemination of earthquake parameters?
a) India Quake
b) Bharat Wake
c) Quake Shell
d) Sagar Pani

9. Bombay Stock Exchange has signed a MoU with which entity for cooperation in exchange of information across business areas?
a) Australian Exchange
b) Egyptian Exchange
c) Nigerian Exchange
d) Portugal Exchange

10. Ajay Singh, who has won bronze at the Asian Youth and Junior Weightlifting Championships, is associated with which men’s junior category?
a) 84kg category
b) 77kg category
c) 68kg category
d) 55kg category

Answers:
1:c, 2:b, 3:d, 4:b, 5:c, 6:c; 7:c, 8:a, 9:b, 10:b.

Current Affairs & Daily GK Update 28th July 2017