Current Affairs Quiz : 2nd August 2017

Dear Readers,
This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs of 1st August 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update 1st August 2017

1. The World’s longest pedestrian suspension bridge ‘Charles Kuonen Suspension Bridge'(1621 feet long) has opened in which country?
a) France
b) China
c) Switzerland
d) Germany

2. The 19th round of the Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) Trade Negotiating Committee (TNC) meetings and other related meetings were held in which city?
a) Chennai
b) Bengaluru
c) Hyderabad
d) New Delhi

3. A two-day Conclave of Tax Officers entitled ‘Rajaswa Gyansangam’ has begun in which city?
a) Chennai
b) Bengaluru
c) Hyderabad
d) New Delhi

4. Who has recently appointed as the president of Cisco for its India and SAARC operations?
a) Sayeeduddin Dagar
b) Sameer Garde
c) Mohit Saxena
d) Atul Kumar

5. To inspire the people to participate in the Swachhata Jan Andolan and connect themselves with the ‘Swachhata Survekshan-2018’, Ministry of Housing & Urban Affairs released a song with the opening line:
a) Swachhata Ki Leher Chali Hai
b) Swachhata Ki Umeed Jagi Hai
c) Swachhata Ki Jwala Jagi Hai
d) Swachhata Ki Jyot Jagi Hai

6. Who among the following is the first person to receive the Medal of Honor from President Donald Trump?
a) Nathan McElroy
b) Peter Melenick
c) James McCloughan
d) Jamie Cryer

7. Name the Indian shuttler who won men’s singles title at Lagos International challenge in Nigeria?
a) Chirag Sen
b) Sai Praneeth
c) Kidambi Srikanth
d) Rahul Yadav

8. Name the vice chairman of NITI Aayog, who has recently resigned?
a) Arvind Panagariya
b) Amitabh Kant
c) Bibek Debroy
d) Jagdish Bhagwati

9. On July 31, 2017, which bank slashed interest on savings account deposits by 50 basis points to 3.5 per cent on balance up to Rs 1 crore?
a) ICICI Bank
b) Punjab National Bank
c) State Bank of India
d) Indian Overseas Bank

10. Amazon Prime Video has signed a worldwide exclusive content deal with which Bollywood star, that will allow Amazon Prime Video to premiere all his future films exclusively right after the theatrical release?
a) Salman Khan
b) Ranveer Singh
c) Ranbir Kapoor
d) Shah Rukh Khan

Answers:
1:c, 2:c, 3:d, 4:b, 5:d, 6:c, 7:d, 8:a, 9:c, 10:a.

Current Affairs & Daily GK Update: 31st July 2017

Current Affairs Quiz: 31st July 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here