Current Affairs Quiz : 2nd September 2017

Current Affairs Quiz : 2nd September 2017

Dear Readers,
Current Affairs Quiz 2nd September 2017: This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 1st Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 1st Sep 2017

1. Who will be the next Comptroller and Auditor General (CAG) of India?
a) Sunil Arora
b) Rajiv Mehrishi
c) Shashi Kant Sharma
d) Achal Kumar Joti

2. The world’s largest and powerful X-ray laser- European X-ray Free Electron Laser (XFEL) was unveiled in which of the following country?
a) China
b) India
c) Japan
d) Germany

3. Which of the following states were the fastest expanding State economies in 2015-16, according to a new series of gross State domestic product data with 2011-12 as the base year published by the Central Statistics Office?
a) Maharashtra and Arunachal Pradesh
b) Maharashtra and Tamil Nadu
c) Jammu and Kashmir and Arunachal Pradesh
d) Arunachal Pradesh and Tamil Nadu

4. India’s largest autonomous public organization Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) has been ranked ______ in the world’s top 100 Global Institutions list.
a) 8th
b) 9th
c) 10th
d) 11th

5. Name the Indian boxer who has won the bronze medal at the 2017 World Boxing Championships in Hamburg, Germany?
a) Shiv Thapa
b) Gaurav Bidhuri
c) Vijender Singh
d) Vikash Krishan

6. Name the Indian-origin bureaucrat who has been appointed as the acting President of Singapore?
a) Naveen Prakash
b) Om Prakash Rawat
c) J Y Pillai
d) Rajiv Kumar

7. Who was appointed as the new third election commissioner of India after the retirement of Nasim Zaidi?
a) Sunil Arora
b) Rajiv Mehrishi
c) Shashi Kant Sharma
d) Achal Kumar Joti

8. Name the person who recently took over as Secretary to the Government of India in the Ministry of Home Affairs?
a) Sanjeev Gehlaut
b) Dharmendra Kumar Singh
c) Parmeet Mehrishi
d) Rajiv Gauba

9. Which state Govt. has announced a reward of one crore rupees to Arjuna awardee archer Vennam Jyoti Surekha?
a) Telangana
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Tamil Nadu

10 Who has been appointed Secretary in the Department of Financial Services (DFS)?
a) Gurung Patel
b) Om Prakash Rawat
c) Naveen Prakash
d) Rajiv Kumar

Answer:
1:b, 2:d, 3:c, 4:b, 5:b, 6:c, 7:a, 8:d, 9:c, 10:d.

Current Affairs & Daily GK Update: 1st September 2017

Current Affairs Quiz: 1st September 2017