Current Affairs Quiz : 4th & 5th September 2017

Current Affairs Quiz: 4th & 5th September 2017

Current Affairs Quiz 4th & 5th September 2017: This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 3rd & 4th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 3rd & 4th Sep 2017

1. Which state government has launched launch a unified health scheme- ‘Arogya Bhagya’ with the theme ”Treatment First and Payment Next”?
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Karnataka
d) Telangana

2. President Ramnath Kovind laid the foundation stone for link-4 of Saurashtra Narmada Avataran Irrigation Scheme (SAUNI) Yojana in which district of Gujarat to solve water problems of parched Saurashtra region of Gujarat?
a) Rajkot
b) Vadodara
c) Bhavnagar
d) Surat

3. Which state government has recently decided to provide free education for girls across the state from Class 1 up to graduation?
a) Uttarakhand
b) Karnataka
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

4. Which of the following airport has bagged the National Award for ‘Excellence’ in Energy Management?
a) Indira Gandhi International Airport
b) Bengaluru International Airport
c) Hyderabad International Airport Ltd
d) Chennai International Airport

5. Who has become the first wicketkeeper to effect 100 stumpings in ODI cricket history?
a) Jos Buttler
b) M S Dhoni
c) K Sangakkara
d) Romesh Kaluwitharana

6. Who has been appointed as the new Union Minister of Railways?
a) Piyush Goyal
b) Nirmala Sitharaman
c) Suresh Prabhu
d) Mukhtar Abbas Naqvi

7. Who has been appointed as the new Union Minister of Commerce and Industry?
a) Piyush Goyal
b) Nirmala Sitharaman
c) Suresh Prabhu
d) Mukhtar Abbas Naqvi

8. Nirmala Sitharaman, who has become the new Defence Minister of India, is currently a representative of which state in Rajya Sabha?
a) Telangana
b) Kerala
c) Tamil Nadu
d) Karnataka

9. Which of the following bank has bagged the ‘best bank’ award among small banks for the use of technology for financial inclusion at the 13th IDRBT Banking Technology Excellence Awards 2016-17?
a) Karnataka Bank
b) Vijaya Bank
c) Federal Bank
d) Fincare Small Finance Bank

10. _______ will pay Rs 16,347.50 crore for the television and digital rights to the Indian Premier League for the next five years.
a) Sony India
b) Star India
c) TEN Cricket
d) True Sports

Answers:
1:c, 2:a, 3:b, 4:c 5:b, 6:a, 7:c, 8:d, 9:a, 10:b.

Current Affairs & Daily GK Update: 4th September 2017

Current Affairs Quiz: 3rd September 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here