Current Affairs Quiz : 6th September 2017

Current Affairs Quiz: 6th September 2017

Current Affairs Quiz 6th September 2017: This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 5th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 5th Sep 2017

1. The 12th edition of India-Nepal joint military exercise ‘Surya Kiran XII’ has begun in which of the following cities?
a) Bhimdatta, Nepal
b) Saljhandi, Nepal
c) Ranikhet, India
d) Banbasa, India

2. Which of the following state government has launched ‘Gyankunj e-class project’?
a) Telangana
b) Andhra Pradesh
c) Rajasthan
d) Gujarat

3. Which of the following online environmental quiz competition was conducted by Union Environment Ministry on the occasion of Teachers’ Day?
a) Nature Zone
b) Prakriti Khoj
c) Yuva Gyani
d) None of these

4. Name the American Astronaut who has recently returned to Earth after 665 days in space and became the first woman to command the space station twice?
a) Kathleen Rubins
b) Yuri Thomas
c) Williams Tani
d) Peggy Whitson

5. The Ministry of Health and Family Welfare has launched two new contraceptives, an injectable contraceptive MPA under the ______ programme and a contraceptive pill, ______, in the public health system to expand the basket of contraceptive choices to meet the emerging needs of couples.
a) Navi and Antara
b) Rachna and Navi
c) Antara and Chhaya
d) Chhaya and Rachna

6. Who has taken charge as Managing Director and Chief Executive Officer of Vijaya Bank?
a) KV Rama Moorthy
b) R A Sankara Narayanan
c) Kishore Sansi
d) Upendra Kamath

7. Name the basketball player who became first Indian player to be signed by an Australian Basketball team?
a) Satnam Singh Bhamara
b) Amjyot Singh
c) Amritpal Singh
d) Sim Bhullar

8. Who bagged a gold medal in 44kg weight category on the opening day of the Commonwealth Youth (boys & girls) weightlifting championships at Gold Coast, Australia?
a) Konsam Ormila Devi
b) Sivalingam Sathish Kumar
c) Kunjarani Devi
d) Chanu Saikhom Mirabai

9. The government has recently issued an alert on the spread of new malware named __________, that can lock computers and demand ransom for unlocking them.
a) Bits Ransomeware
b) Locky Ransomware
c) Lockhead Ransomeware
d) Key Ransomeware

10. ‘Jomde Kena’ has passed away after a prolonged illness. He was the health and family welfare minister of which state?
a) Arunachal Pradesh
b) Manipur
c) Tripura
d) Assam

Answers:
1:b, 2:d, 3:b, 4:d, 5:c, 6:b, 7:c, 8:a, 9:b, 10:a.

Current Affairs & Daily GK Update: 5th September 2017

Current Affairs Quiz: 5th September 2017