Current Affairs Quiz : 7th September 2017

Current Affairs Quiz: 7th September 2017

Current Affairs Quiz 7th September 2017: This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 6th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 6th Sep 2017

1. Which state govt. has recently set up a Direct Benefit Transfer (DBT) Cell for the implementation of DBT across schemes in the country and to coordinate efforts at the state level in taking the DBT initiative forward with immediate effect?
a) West Bengal
b) Odisha
c) Sikkim
d) Assam

2. Who has been Received the PLuS Alliance Prize for Global Leadership?
a) Somil Bakshi
b) Narayana Murthy
c) Atul Mistry
d) Aman Goel

3. Who has been Received the PLuS Alliance Prize for Research Innovation for her project ‘The new science of green manufacturing’?
a) Veena Sahajwalla
b) Narayana Murthy
c) Anita Mohan
d) Gauri Lankesh

4. Who has launched the National Nutrition Strategy aimed at Kuposhan Mukt Bharat?
a) AIIMS
b) Ministry of Health and Family Welfare
c) NITI Aayog
d) None of these

5. Name the cricket player who became the fastest player to score 15,000 runs in international cricket?
a) Hashim Amla
b) Virat Kohli
c) Alastair cook
d) Joe Root

6. Which insurance firm has recently received in-principle approval from the Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) for its initial public offering (IPO)?
a) ICICI Prudential Life
b) Reliance General Insurance
c) Max Life insurance
d) None of these

7. Which state Govt. has given assent to the State Religious Freedom Bill-2017 along with Land Acquisition Bill-2017?
a) Jharkhand
b) Bihar
c) Odisha
d) West Bengal

8. The union govt. has accepted the recommendations of a panel that parity with civilians for the grant of disability element to the defence forces under the ____ Central Pay Commission.
a) 5th
b) 6th
c) 7th
d) 8th

9. The National Highway Authority of India has awarded its first international project in ________ to a joint venture of Punj Lloyd-Varaha.
a) Nepal
b) Bhutan
c) Myanmar
d) Bangladesh

10. The Third Eastern Economic Forum will be held on which of the following country?
a) China
b) Nepal
c) Sri Lanka
d) Russia

Answers:
1:d, 2:b, 3:a, 4:c, 5:b, 6:b, 7:a, 8:b, 9:c, 10:d.

Current Affairs & Daily GK Update: 6th September 2017

Current Affairs Quiz: 6th September 2017

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here