Current Affairs Quiz: 9th-10th October 2017

Current Affairs Quiz: 9th-10th October 2017

Current Affairs Quiz 9th-10th October 2017: This Current Affairs Quiz is based on previous day’s news that will help you in answering questions which can/may be asked in the upcoming Bank, SSC & other Govt. exams. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 8th Oct 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 8th-9th Oct 2017

1. Who has won the Nobel Prize in Economic Sciences 2017?
a) George F. Loewenstein
b) Richard H. Thaler
c) Stewart C. Myers
d) Matthew Rabin

2. Which Indian personality has been conferred the ‘Cross of the Order of Merit’, the highest civilian honour of Germany?
a) Atul Somil
b) Aditya Mangal
c) Rajesh Nath
d) Dinesh Gupta

3. President Ram Nath Kovind has launched Mata Amritanandamayi Math Project ‘Jeevamritham’ from which state?
a) Uttar Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Telangana

4. Name the country’s first portal dedicated to para-sports that was launched recently in a bid to create awareness about para-sports and provide a platform to para sportspersons?
a) theparasports.com
b) thenationspride.com
c) thenationpara.com
d) theproudnation.com

5. Who has been chosen for the 2017 Vayalar Ramavarma Literacy award for his novel “Sugandhi Enna Andal Devanayaki”?
a) Anuj Mohnti
b) Subhash Chandran
c) U. K. Kumaran
d) T D Ramakrishna

6. Who has won the 2017 men singles title at the Bulgarian International Future Series Tennis tournament?
a) RMV Gurusaidutt
b) Muhammed Ali Kurt
c) Ramkumar Ramanathan
d) Sumit Nagal

7. Who has won the 2017 China Open Tennis tournament?
a) Roger Federer
b) Nick Kyrgios
c) Rafael Nadal
d) Novak Djokovic

8. Which Indian sportsperson has clinched the World Open Under-16 Snooker Championship-2017?
a) Arantxa Sanchis
b) Keerthana Pandian
c) Anupama Ramachandran
d) Anuja Thakur

9. Name the Intensified Mission that Prime Minister Shri Narendra Modi has recently launched with an aim to reach each and every child under two years of age and all those pregnant women who have been left uncovered under the routine immunization program?
a) Mission Kamdhenu
b) Mission Indradhanush
c) Mission Boond
d) Mission Navjeevan

10. Prime Minister Narendra Modi has laid the foundation stone for Bhadbhut Barrage to be built over ______________ Gujarat.
a) Sabarmati River
b) Tapti River
c) Narmada River
d) Mahi River

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:b, 5:d, 6:a, 7:c, 8:c, 9:b, 10:c.

Current Affairs & Daily GK Update: 8th-9th October 2017

Current Affairs Quiz: 8th October 2017