Current Affairs Quiz : 8th September 2017

Current Affairs Quiz: 8th September 2017

Current Affairs Quiz 8th September 2017: This Quiz is based on previous day’s news. You can also go through the Current Affairs, News & Daily GK Update of 7th Sep 2017 before attempting the quiz.

Current Affairs & Daily GK Update: 7th Sep 2017

1. The seventh edition of India-Sri Lanka joint maritime naval exercise ‘SLINEX 2017’ has begun in which of the following cities?
a) Colombo, Sri Lanka
b) Chennai, India
c) Vishakhapatnam, India
d) Bhubaneswar, India

2. India’s first Hyperloop project will come up in which of the following states?
a) Tamil Nadu
b) Andhra Pradesh
c) Telangana
d) Karnataka

3. A joint military training, Exercise Yudh Abhyas-2017 will be conducted in which city of USA, from 14 to 27 September 2017?
a) Washington
b) Miami
c) New York
d) Chicago

4. The government of India has recently launched UJALA (Unnat Jyoti by Affordable Lighting for All) Scheme in which of the following foreign countries?
a) Thailand
b) Bangladesh
c) Malaysia
d) Sri Lanka

5. Who has been appointed as the first Indian woman ambassador in ‘Friends of Australia’ (FOA) advocacy panel by Tourism Australia?
a) Kangana Ranaut
b) Priyanka Chopra
c) Parineeti Chopra
d) Deepika Padukone

6. Which Indian Telecom Operator has signed an agreement with US-based networking solutions provider ‘Coriant’ to chart the path to 5G and Internet of Things (IoT) in India?
a) Airtel
b) Jio
c) Idea
d) BSNL

7. Which expert committee has constituted by the Union Government to identify key data protection issues in India?
a) Rajiv Kumar Committee
b) BN Srikrishna Committee
c) R S Rawat Committee
d) Tushar Mehta Committee

8. NITI Aayog has constituted an ‘Expert Task Force’ to provide a major thrust to job creation by enhancing India’s exports.The Task Force will be headed by?
a) BN Srikrishna
b) Dr. Rajiv Kumar
c) Ashok Sharma
d) BC Khanduri

9. Who will host the 2019 edition of the Commonwealth (Youth, Junior, and Senior) Weightlifting Championships?
a) France
b) Japan
c) Russia
d) India

10. The book “How India Sees the World: Kautilya to the 21st Century” has been authored by ______.
a) Ajay Singh
b) Ravi Shankar Prasad
c) Shiv Shankar Menon
d) Shyam Saran

11. Which Indian company had signed a MoU with Rosoboronexport, Russia, to supply tracked vehicle solutions to the armed forces?
a) Ashok Leyland
b) TaTa Motors
c) Mahindra & Mahindra
d) None of these

12. Who is the newly appointed Chairperson of National Authority Chemical Weapons Convention (NACWC)?
a) P S Chaku
b) Inder Jit Singh
c) Abdul Rashid
d) Dharmendra Singh

Answers:
1:c, 2:b, 3:a, 4:c, 5:c, 6:d, 7:b, 8:b, 9:d, 10:d, 11:a, 12:b.

Current Affairs & Daily GK Update: 7th September 2017

Current Affairs Quiz: 7th September 2017