GK Questions for Railway Exam 2018: Quiz 1

Important GK Questions for Railway Exam 2018

In this article, we are providing you some important GK Questions for upcoming Railway Group D, Assistant Loco Pilot & Technicians Exam. GK Quiz not only helps you to deal with the General Awareness Section of Railway Exams but also helpful in SSC CGL, CHSL, MTS, NDA-CDS, State Exams & Other Govt. Exams.

1. Losoong festival is celebrated in which of the following states?
A) Tripua
B) Arunachal Pradesh
C) Sikkim
D) Kerala

2. Which is the India’s first digital state?
A) Goa
B) Tamil Nadu
C) Kerala
D) Karnataka

3. “And Then One Day: A Memoir” is an autobiography of
C) Kapil Dev
B) Anupam Kher
C) Naseeruddin Shah
D) Lal krishna Advani

4. Who invented vaccination for smallpox?
A) Sir Frederick Grant Banting
B) Sir Alexander Fleming
C) Edward Jenner
D) Loius Pasteur

5. Which is the first organic state in India?
C) Uttarakhand
B) Sikkim
C) Manipur
D) Assam

6. All India Institute of Medical Sciences Delhi was established in which year?
a) 1952
b) 1956
c) 1962
d) 1966

7. Which of the following Organisations gives the Kalinga Prize for popularising science?
A) UNESCO
B) CSIR
C) UGC
D) UNEP

8. Nobel Prizes are not given for which of the following fields?
A) Physics
B) Chemistry
C) Peace
D) Music

9. Booker Prize is given in the field of
A) Medicine
B) Adventure
C) Fiction writing
D) Science

10. On which river has “Naranarayan Setu” been built?
A) Ganga
B) Brahmaputra
C) Mahanadi
D) Godavari

Answers:
1:C, 2:C, 3:C, 4:C, 5:B, 6:B, 7:A, 8:D, 9:C, 10:B.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here